• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Titelverdediger speelt ervaren speler kwijt aan concurrent: "Wensen Kedziora veel succes bij Wezet"

  Bartosz Kedziora

  De Belgische international Bartosz Kedziora heeft in het tussenseizoen Bocholt geruild voor Wezet.

  In het handbal gaat dit weekend opnieuw de BENE-League van start. Bocholt is titelverdediger en maakt zich op voor een nieuwe strijd met Wezet. "Vorig seizoen was goed, maar dit seizoen moet beter", klinkt het bij de uitdager, die met Bartosz Kedziora een sterkhouder heeft weggeplukt bij Bocholt.

  In het voetbal dromen bestuursleden al lang van een Belgisch-Nederlandse competitie, in het handbal staat die al jaren op poten. Achilles Bocholt en Wezet speelden vorig seizoen de finale van de Final 4.

   

  "Uiteraard gaan we dit jaar opnieuw voor de prijzen”, zegt Bart Lenders, coach van Achilles Bocholt. "Of dat zal lukken, moeten we afwachten. Een cliché, maar in ons land hebben alle teams zich versterkt. Wezet steekt er qua concurrentie bovenuit."

   

  Pittig detail: in het tussenseizoen verliet Bartosz Kedziora na 10 seizoenen Bocholt voor Wezet. Lenders: "Als coach zie je dat niet graag gebeuren, zeker niet wanneer hij naar een rechtstreekse concurrent gaat. In alle prijzen die wij vorig seizoen gewonnen hebben, had hij meer dan een bepalende vinger in de pap. Als mens begrijp ik het waarom hij Bocholt verlaat. Ik respecteer zijn beslissing en wens hem alle succes."

  Als coach zie je dat niet graag gebeuren, zeker niet wanneer hij naar een rechtstreekse concurrent gaat. In alle prijzen die wij vorig seizoen gewonnen hebben, had hij meer dan een bepalende vinger in de pap.

  Bocholt-coach Lenders over de transfer van Kedziora

  Wezet: "Prijs pakken"

  "Vorig seizoen was goed maar dit seizoen moet beter", blikt Wezet-coach Korneel Douven vooruit. "De ambitie is duidelijk: we willen een prijs pakken. En de eerste prijs die je kan pakken is de BENE-League."


  "Het eerste objectief is de Final 4 halen. Vervolgens moeten we onze eerste wedstrijd op zaterdag winnen en daarbij niet te veel krachten verspelen zodat er op zondag nog genoeg benzine in de tank zit om te knallen."

  Nieuwkomer Haacht: "Ticketje retour vermijden"

  Atomix Haacht is nieuw in de BENE-League. "We zijn blij dat we mogen deelnemen, maar het gaat verder dat alleen maar blijdschap", reageert coach en oud-doelman Lars Bertels. "Gezien de financiële en sportieve inspanningen die de club heeft geleverd moet er ook gepresteerd worden."

   

  "De ambitie is om te bevestigen. Een ticketje retour wil iedereen vermijden. Ik wil dat doen met de spelers met wie ik vorig jaar de titel heb behaald. Iedereen is gebleven. Dat we de groep hebben kunnen samenhouden is onze beste transfer."

   

  "Het collectief is belangrijk. De groep toont zich ook hongerig, gretig en nieuwsgierig. Ze staan te popelen om er dit weekend aan te beginnen." Atomix opent vanavond op de vloer van Tongeren.

  BENE-League handbal

  speeldag 22
  Bevo (Ned) Volendam (Ned) 28-23
  Lions (Ned) Sporting Pelt 30-27
  Aalsmeer (Ned) Haacht 27-20
  Hasselt Houten (Ned) 30-27
  Bocholt Wezet 40-32
  Tongeren Hurry Up (Ned) 31-29

  De reguliere competitie van de BENE-League begint dit weekend en eindigt op 7 maart 2020. Een week later, in het weekend van 14 en 15 maart, wordt de Final 4 georganiseerd.