• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Dijk klopt Messi en Ronaldo als UEFA Speler van het Jaar

  Laureaat Virgil van Dijk.

  Tijdens de Champions League-loting heeft de Europese voetbalbond UEFA ook zijn traditionele prijzen uitgereikt. Virgil van Dijk ging met de belangrijkste trofee aan de haal. De Nederlander werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

  Virgil van Dijk (28) grossierde na een uitstekend seizoen bij Liverpool al in Engelse prijzen, maar ook de UEFA heeft de Nederlandse verdediger nu beloond. Van Dijk, met Liverpool winnaar van de Champions League, troefde Lionel Messi en Cristiano Ronaldo af in de verkiezing voor Speler van het Jaar.

   

  Hij kreeg als toetje nog de trofee voor Beste Verdediger. De andere prijzen vielen in de handen van Alisson Becker (Liverpool, Beste Doelman), Frenkie de Jong (Ajax en Barcelona, Beste Middenvelder) en Lionel Messi (Barcelona, Beste Aanvaller).

   

  Bij de vrouwen ging de trofee voor Beste Speelster naar Lucy Bronze. Zij won met Lyon de Champions League en bereikte met Engeland de halve finales op het WK.