• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Tichelt meteen geveld op WK judo: "Voeten weer op de grond"

  Dirk Van Tichelt

  Dirk Van Tichelt zal nog uit zijn pijp mogen komen als hij de Spelen van Tokio wil halen.

  Het WK judo is op een sisser afgelopen voor Dirk Van Tichelt. In de eerste ronde botste hij meteen op een ippon van de Oostenrijker Reiter, waarna zijn toernooi meteen afgelopen was. Ook Mina Libeer sneuvelde al in haar eerste kamp.

  Door een zware knieblessure kon Dirk Van Tichelt de voorbije maanden niet veel judoën, maar toch was hij naar Tokio afgereisd met medailleambities. Zijn WK zou uiteindelijk maar 2 minuten duren. De 12 jaar jongere Oostenrijker Lukas Reiter smeerde hem een ippon aan.

   

  "Ik sta weer met mijn voeten op de grond", reageerde Van Tichelt ontgoocheld op Twitter. "Na een zware blessure en 9 maanden zonder competitie had ik op een beter resultaat gehoopt, omdat alles zo goed ging op training."

   

  "Maar vandaag heb ik niet goed gevochten. Dit was nog maar het begin, vanaf nu zal alles beter moeten." Van Tichelt zal de komende maanden heel wat punten moeten verzamelen om de Spelen van Tokio te halen. In Rio veroverde hij nog een bronzen medaille.

  Bekijk hier de enige kamp van Van Tichelt:

  Ook Libeer is snel uitgeschakeld

  Net als voor Dirk Van Tichelt duurde het WK voor Mina Libeer maar 1 wedstrijd. Met de Française Receveaux, de bronzen medaille van 2 jaar geleden, had ze een lastige kaart geloot. Libeer kon niet voor een verrassing zorgen, ook zij moest een ippon incasseren.