• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lotto-Soudal mikt op primeur in Vuelta: "Iedereen wil iets tonen. Voor Bjorg"

  Lotto-Soudal donderdag tijdens de ploegvoorstelling.

  Lotto-Soudal won 2 ritten in de Ronde van Italië en 4 etappes in de Ronde van Frankrijk. Als de Belgische ploeg ook in de Vuelta scoort, dan wint het voor het eerst in zijn geschiedenis ritten in elke grote ronde in één seizoen. Na het overlijden van Bjorg Lambrecht is dat geen evidente opdracht, weet ook ploegleider Mario Aerts.

  "Ik denk dat De Gendt redelijk goed zal beginnen"

  Mario Aerts ziet in de Ronde van Spanje geen uitgesproken favoriet voor het eindklassement en verwacht daardoor een open en aanvallende Vuelta. Dat klinkt als muziek in de oren van Lotto-Soudal, dat met een selectie van vrijbuiters aan de start verschijnt.

   

  "We proberen te koersen zoals de vorige jaren: we gaan vol voor ritzeges", legt ploegleider Aerts aan Sporza uit. "Met Wallays, Armée, De Gendt en Marczynski hebben we renners mee die hier al gewonnen hebben. Zij weten dus hoe het kan. En normaal zijn er in de Vuelta altijd wel veel mogelijkheden."

   

  In één seizoen ritten winnen in de drie grote rondes, het zou een primeur zijn voor Lotto-Soudal. "Dat proberen we inderdaad al vele jaren, maar het is niet gemakkelijk. We proberen het dit jaar zeker te doen."

   

  Vele ogen zullen weer gericht zijn op Thomas De Gendt, die zijn 3e grote ronde van het seizoen rijdt. "We moeten afwachten hoe hij in het begin van de Vuelta zal zijn. Het kan zijn dat hij goed begint en dat het op het einde minder gaat, maar ook het omgekeerde is mogelijk. Dat kun je moeilijk voorspellen."

   

  "Welk gevoel hij mij geeft? Ik denk dat hij redelijk goed zal beginnen. Ik vind dat hij goed uit de Tour is gekomen en dat hij goed getraind heeft. We zullen hem sowieso zien, daar ben ik van overtuigd."

  "De beslissing om in Polen te blijven was de moeilijkste beslissing"

  Lotto-Soudal koerst in Spanje met veel renners die er ook in de noodlottige Ronde van Polen bij waren. "Iedereen is door het overlijden van Bjorg Lambrecht van slag geweest en je moet kijken of dat een impact gehad heeft op de conditie, maar iedereen wil iets tonen. Voor Bjorg."

   

  "De beslissing om in Polen te blijven was de moeilijkste beslissing. Het was aangeraden door psychologen", zegt Aerts, die ook in Polen was.

   

  "Hoe moeilijk het ook was, achteraf bekeken was het misschien wel de goeie keuze dat we daar samen nog alles meegemaakt hebben. Dat we nu hopelijk die negatieve ervaring kunnen omdraaien en dat we er kracht kunnen uit putten om hier iets te tonen."

   

  "Of we dan echt zin hebben in de Vuelta? Je komt stilaan weer in dat ritme en dan betert dat. We willen nog iets tonen voor Bjorg. Dit zou zijn koers geweest zijn en we willen hem hier eren."

  Dit zou zijn koers geweest zijn en we willen hem hier eren.

  Ploegleider Mario Aerts over Bjorg Lambrecht