Heynen: "Kompany, Nasri en Chadli zijn mooie namen, maar wij hebben vertrouwen"

  De laatste confrontatie tussen Genk en Anderlecht eindigde op 1-1. Heynen scoorde en bezorgde Genk de titel.

  Vanavond trappen Genk en Anderlecht in de Luminus Arena de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League op gang. Bryan Heynen en Felice Mazzu blikten vooruit. "Anderlecht de beste ploeg van het land? Het is mooi dat ze vertrouwen hebben, maar dat hebben wij ook", aldus de Genk-middenvelder.

  Na duels tegen KV Kortrijk, KV Mechelen, Zulte Waregem en Waasland-Beveren pakte Genk zes punten op twaalf. Op de vorige speeldag haalde de landskampioen de sloophamer boven op het veld van Waasland-Beveren: 0-4. Een broodnodige zege? 

   

  "We beseften dat we niet goed waren begonnen. We hebben hard getraind en dat heeft tegen Waasland-Beveren geloond. Het seizoen na een landstitel krijg je een andere spelersgroep. Iedereen heeft zijn specifieke kwaliteiten. Het is wat zoeken geweest, maar het begint beter en beter te lopen", vertelt Heynen.

   

  "Aan wat we vorig seizoen bereikt hebben, hebben we nu niets. We moesten opnieuw van nul beginnen en tonen dat we een goede ploeg zijn. De concurrentie is belangrijk, zo houden we elkaar scherp op training."

   

  Vorig seizoen scoorde Heynen tegen Anderlecht de treffer die Genk de titel opleverde. De middenvelder kijkt uit naar een nieuw duel. "Tegen Anderlecht spelen levert altijd een mooie wedstrijd op. Ondanks het feit dat ze nu in een mindere periode zitten moeten we op onze hoede zijn. Ze spelen heel specifiek voetbal." 

  Kompany, Nasri en Chadli zijn mooie namen om tegen te spelen, maar wij gaan die wedstrijd met vertrouwen in en proberen te winnen in een vol stadion.

  Bryan Heynen

  "Kompany, Nasri en Chadli zijn mooie namen om tegen te spelen. Het is mooi dat Anderlecht vertrouwen heeft, maar wij gaan die wedstrijd evenzeer met vertrouwen in en proberen te winnen in een vol stadion", reageert Heynen op Simon Davies, die Anderlecht gisteren nog "de beste ploeg van het land" noemde.


  Verwacht Heynen nog uitgaande transfers? Samatta of Berge bijvoorbeeld? "Beide jongens zitten nog altijd 100 % met hun gedachten bij Genk. Zowel voor ons als voor hen is het belangrijk dat ze hier zijn."

  Mazzu: "Kompany al dan niet kapitein, dat maakt niet uit"

  Ook coach Mazzu keek gisteren op een persbabbel vooruit naar de wedstrijd van vanavond.

   

  "We hebben de wedstrijd voorbereid zoals alle andere. Of Kompany bij Anderlecht nu kapitein is of niet, dat maakt niet uit. Ik concentreer me op mijn team."

   

  "Wij spelen thuis en verloren onze vorige thuismatch tegen Zulte Waregem. Voor de groep, de club en vooral de supporters gaan we er alles aan doen om te winnen."