Paderborn-middenvelder doet opvallende oproep: "Laat alle spelers helm dragen"

  Klaus Gjasula draagt sinds 2013 een opvallende helm.

  Klaus Gjasula, verdedigende middenvelder bij Bundesliga-club Paderborn, heeft een opvallend voorstel gedaan. De Albanees wil dat alle spelers, net als hij, een helm dragen in Duitsland. "Het is gewoon beter voor de gezondheid."

  Gjasula brak in 2013 zijn jukbeen bij een kopduel. Sindsdien speelt de Albanees elke wedstrijd met een opvallende "helm", een beetje zoals ex-doelman Petr Cech. "De helm geeft mij het gevoel dat er mij niets kan overkomen", zegt hij op t-online.de.

   

  "Volgens mij zou het zinvol zijn dat alle spelers in de Bundesliga zo'n helm dragen. Het zou er op het veld een beetje grappig uitzien, maar voor de gezondheid zou het absoluut het beste zijn."

   

  "Alle spelers denken dat hen niets kan overkomen, tot dat wel het geval is. Vaak willen spelers na een botsing snel opnieuw het veld in, terwijl ze beter langs de kant blijven op advies van de dokters. Met een helm kunnen we zulke discussies de wereld uithelpen."

   

  Is de helm ook een geluksbrenger voor Gjasula? "Neen, zeker niet. Anders zou ik niet pas op mijn 29e in de Bundesliga debuteren", concludeert Gjasula.

  De helm geeft mij het gevoel dat er mij niets kan overkomen.

  Klaus Gjasula

  Ook ex-doelman Petr Cech droeg een helm: