Van Aert: "Hoop toch enkele crossen te kunnen rijden"

  Wout van Aert stapt

  Zo werkt Wout van Aert aan zijn comeback.

  Wout van Aert werkt langzaam maar zeker aan zijn comeback. Of hij over enkele maanden het veld zal induiken, is nog een vraagteken. "Stiekem hoop ik er wel op", vertelt de drievoudige wereldkampioen.

  "Al is het maar als voorbereiding op de weg"

  Een maand na zijn onfortuinlijke val in de Ronde van Frankrijk gaat het goed met Wout van Aert. "Sinds enkele weken kan ik weer stappen", getuigt de 24-jarige renner in een video van zijn team. "Hopelijk kan ik nu snel mijn krukken aan de kant laten."

   

  "Voorlopig blijft het bij stappen en andere beweeglijkheidsoefeningen in het water. We zijn net verhuisd en hebben er een zwembad liggen. Dat is mooi meegenomen nu", lacht Van Aert, die nog een lange revalidatie voor de boeg heeft.

   

  "Ik hoop er stiekem op dat ik nog enkele crossen kan rijden, al is het maar als voorbereiding op het wegseizoen. Want in het voorjaar wil ik weer mijn niveau halen. En liefst nog een beetje beter."


  "Het grote probleem is dat veldrijden meer vraagt van mijn heup en alle spieren die geraakt zijn dan op de weg."

  "Conditie opbouwen met aquajoggen"

  "Nu begint de verveling wel toe te slaan", gaat Wout van Aert voort. "Ik ben jaloers op iedereen die een fietstochtje maakt."

  "De eerste 6 weken moet ik het rustigaan doen. Ik mag geen pijn voelen", legt hij uit. "Pas als het peesweefsel voldoende hersteld is, mag ik weer aan trainen denken. In eerste instantie zal ik mijn conditie weer opbouwen met aquajoggen. Die zit ver onder nul nu."

   

  "Ik heb er wel vertrouwen in. De dokters hebben me gezegd dat alles goed komt. Dat geeft me een positief gevoel", sluit Van Aert af.

  De verveling slaat toe. Ik ben jaloers op iedereen die nu een fietstochtje maakt.

  Wout van Aert

  VIDEO: Van Aert gaat onderuit in chronorit Tour