Niederbacher: "Zulj is niet de speler die Anderlecht nodig heeft"

  Peter Zulj

  Krijgen we de beste Peter Zulj nog te zien bij Anderlecht?

  Peter Zulj kreeg van Vincent Kompany de eerste duels het vertrouwen als verdedigende middenvelder bij Anderlecht. Tegen Kortrijk ontbrak hij door een blessure, maar zijn landgenoot Richard Niederbacher betwijfelt of Zulj de oplossing is voor paars-wit. "Hij heeft de snelheid niet voor België."

  Peter Zulj kwam met stevige adelbrieven binnen bij Anderlecht. Als Oostenrijks Speler van het Jaar zou hij de man moeten worden die de ploeg aan de praat moest krijgen. Enkele maanden later heeft die lof plaatsgemaakt voor kritiek.

   

  "Zulj heeft een goed jaar gehad met Sturm Graz, waarmee hij de beker won", vertelt Richard Niederbacher, ex-speler van Waregem. "Maar in Oostenrijk heb je maar 3 ploegen die echt op niveau zijn, daarachter is het toch echt niet goed."

   

  "Zulj is wel degelijk een goeie voetballer, die goed is aan de bal. Maar hij heeft de snelheid niet voor de Belgische competitie. Ik denk niet dat hij de speler is die Anderlecht nodig heeft."

   

  "België is een totaal andere competitie. Toen ik zelf 35 jaar geleden van Oostenrijk naar België trok, had ik het de eerste maanden ook ongelooflijk moeilijk. Alleen had ik het geluk dat ik bij Waregem in een goeie ploeg terechtkwam, een echte familieclub. Terwijl je bij Anderlecht wel vanaf het eerste moment moet presteren."

  Niederbacher

  Niederbacher: "Ik had het zelf de eerste maanden in België ongelooflijk moeilijk."