Bondsparket vraagt één speeldag schorsing voor woedende Clement

  Clement (rechts) spelt scheidsrechter Van Driessche de les.

  Het bondsparket van de KBVB vraagt één speeldag schorsing voor Philippe Clement. De trainer van Club Brugge nam vrijdag de arbitrage zwaar op de korrel na de thuiswedstrijd tegen Eupen. Voor zijn "ongepaste uitlatingen" moet Clement ook een boete van 1.000 euro betalen.

  Club Brugge liet vrijdag in eigen huis twee punten liggen tegen Eupen. Philippe Clement was het tijdens de wedstrijd niet eens met de wedstrijdleiding. Na affluiten nam hij scheidsrechter Bram Van Driessche en zijn collega's zwaar op de korrel.

   

  "Ik stel me vragen bij de manier waarop deze wedstrijd geleid is. Dit is niet goed voor het spelletje", zei Clement, die vond dat de bal op de stip moest na een duw van Koch op Vormer in de zestien. Ook tijdens de wedstrijd ging Clement met Van Driessche in de clinch.

   

  De scheidsrechter nam notitie van de woede-uitbarsting van Clement en schreef er ook over in zijn wedstrijdverslag. Op basis daarvan gaat bondsprocureur Kris Wagner over tot vervolging van de Brugse coach. Het bondsparket eist één speeldag schorsing en een boete van 1.000 euro voor "ongepaste uitlatingen".

   

  Club Brugge heeft laten weten dat het tegen het schorsingsvoorstel in beroep gaat.

  De fase waar het om gaat: