Unicum: Pro League stelt wedstrijden van Antwerp, AA Gent en Club Brugge uit

  Antwerp moet komend weekend niet in actie komen in België, net als AA Gent en Club Brugge.

  De competitiewedstrijden Antwerp-AA Gent en Charleroi-Club Brugge van komend weekend worden uitgesteld. "De Europese kwalificatiewedstrijden van deze clubs zijn van groot belang voor de Belgische coëfficiënt en de uitstraling van ons voetbal", licht de Pro League de beslissing toe.

  AZ en Rijeka, de tegenstanders van Antwerp en AA Gent in de laatste kwalificatieronde van de Europa League krijgen van hun nationale voetbalbonden een weekend rust tussen de belangrijke Europese ontmoetingen.

   

  Antwerp en AA Gent dienden daarom een schriftelijk verzoek in bij de Pro League om hun onderling duel van komend weekend te verplaatsen. Ook Club Brugge deed dat met het oog op de terugwedstrijd van volgende week woensdag in de play-offronde van de Champions League tegen LASK Linz.

   

  Vandaag kwam de Pro League met goed nieuws voor de drie clubs. Antwerp-AA Gent wordt verschoven naar donderdag 21 november om 20.30u, Charleroi-Club Brugge kreeg nog geen nieuwe datum. Voor die wedstrijd wordt het resultaat van de kwalificatiewedstrijd van morgen afgewacht.

  "Enkel voor de barragewedstrijden"

  "Gelet op de komende Europese kwalificatiewedstrijden waarbij voor bepaalde tegenstanders van deze drie clubs hun wedstrijden in hun nationale competitie van komend weekend uitgesteld werden en het feit dat deze wedstrijden van groot belang zijn voor de Belgische coëfficiënt en de uitstraling van het Belgische voetbal, werd beslist om de wedstrijden van komend weekend uit te stellen", lezen we in een mededeling van de Pro League.


  "Wij wensen te verduidelijken dat dit uitstel enkel werd verleend voor de barragewedstrijden van de UEFA-competities en geen navolging zal krijgen voor de eventuele gelijkaardige vragen van de clubs tijdens de groepsfase."