• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bale is plots de gevierde man bij Real: "Hij blijft en dat is positief"

  Gareth Bale.

  Bale is dan toch niet meer persona non grata in Madrid.

  Gareth Bale (30) werd de voorbije weken naar de uitgang gemasseerd bij Real Madrid, maar de Welshman stond gisteren tegen Celta de Vigo zowaar in de basis en antwoordde met zijn voeten. "We waren niet verrast dat hij aan de match begon", reageerde doelman Thibaut Courtois. 

  Gareth Bale was bij Real Madrid helemaal op een zijspoor beland. De peperdure Welshman kwam niet in de plannen van Zinédine Zidane voor en maakte zich op voor een avontuur in China.

   

  Dat verhaal werd na veel vijven en zessen afgeblazen en de voorbije weken kwam Bale plots weer in beeld bij Real, dat een matige voorbereiding kende. Na de zware blessure van Marco Asensio en het uitvallen van Eden Hazard was Bale voor coach Zidane zowaar de noodoplossing tegen Celta de Vigo.

   

  Bale leverde de assist voor Benzema in de Madrileense seizoensopener en was alomtegenwoordig. "Hij blijft bij ons en dat is positief", keerde Zidane na de wedstrijd helemaal zijn kar.

   

  "We moeten focussen op dit seizoen en op niets anders. De blessure van Hazard was een tegenvaller, maar dat veranderde ons plan met Bale niet. Hij is hier net als de andere spelers om dit shirt te respecteren."

   

  Ook doelman Thibaut Courtois was na de 1-3-zege vol lof over Bale. "We waren niet verrast dat Bale in de basiself stond. Onze trainer rekent op elke speler. Hij deed het geweldig."

   

  "We hebben hard gewerkt in de voorbereiding, maar de resultaten vielen tegen. Maar het seizoen is nu pas begonnen, niet enkele weken geleden. We hebben in de eerste helft zeer goed gespeeld en hebben daarna hard gevochten met een mannetje minder."