• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bardet zet een punt achter zijn seizoen: "Moet batterijen opnieuw opladen"

  Romain Bardet

  Bardet won de afgelopen Tour de bergtrui.

  Romain Bardet (AG2R) heeft een punt achter zijn seizoen gezet. De Fransman reed een tegenvallende Tour de France, maar fleurde die nog op met de bolletjestrui. Nu zit zijn seizoen erop: "Ik moet de batterijen opnieuw opladen."

  De Ronde van Frankrijk verliep niet zoals gepland voor Bardet. De Franse klimgeit had zijn zinnen gezet op een goed klassement, maar hij viel al snel door de mand. De bolletjestrui op het einde was evenwel een mooie troostprijs.

   

  "Ondanks de winst in het bergklassement in de Tour voldeed het seizoen 2019 niet aan de verwachtingen die ik vooraf stelde", laat Bardet weten op de website van het team. "In samenspraak met het team werd duidelijk dat ik mezelf opnieuw moest opladen, zowel mentaal als fysiek. Ik moet de batterijen opnieuw opladen om volgend seizoen sterker terug te keren."

   

  Vincent Lavenu, ploegleider bij AG2R, vindt de beslissing "een doordachte beslissing". "Deze beslissing zorgt ervoor dat we de doelstellingen voor 2020 kunnen definiëren. Die zullen, zoals altijd, hoog zijn."