• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lotto-Soudal laat Hagen, Van Goethem en Vanhoucke debuteren in grote ronde

  "

  Voor de 22-jarige Harm Vanhoucke is het de eerste koers van 3 weken.

  Lotto-Soudal trekt met een mix van ervaren renners en debutanten naar de Vuelta, die op 24 augustus in Torrevieja van start gaat. 4 man kon in het verleden al vieren in Spanje, voor de Noor Carl Fredrik Hagen, de Nederlander Brian van Goethem en de Belg Harm Vanhoucke is het de eerste grote ronde.

  Sander Armée (in 2017), Thomas De Gendt (2017), Thomasz Marczynski (2x in 2017) en Jelle Wallays (2018) proefden in het verleden al eens van minstens 1 ritsucces in de Vuelta. Tosh Van der Sande kwam er tot heel wat dichte ereplaatsen.

   

  Voor De Gendt wordt het zijn 3e grote ronde van het jaar. Vorig jaar verdiende hij met zijn aanvalslust de bergtrui. Dit jaar aast hij op nieuw ritsucces.

   

  Voor 3 man wordt het een primeur: Carl Fredrik Hagen ziet een sterk eerste seizoen bij de ploeg beloond met een Vuelta-selectie. De 27-jarige Noor krijgt bij zijn groterondedebuut het ideale parcours voorgeschoteld om zijn klimkwaliteiten te demonstreren.

   

  Ook youngster Harm Vanhoucke (22) rijdt in Spanje zijn eerste grote ronde en zal kunnen proeven van het vele klimwerk, net als de Nederlander Brian van Goethem (28).