Slecht nieuws voor Real Madrid: Hazard mist La Liga-opener door blessure

  Hazard in actie tijdens de voorbereiding.

  Het officiële debuut van Eden Hazard bij Real Madrid komt er dit weekend niet. De Rode Duivel sukkelt met een blessure aan zijn rechterdijbeen en mist daardoor de eerste wedstrijd van zijn nieuwe club.

  Hazard blesseerde zich vandaag tijdens de laatste groepstraining voor de competitieopener tegen Celta de Vigo, morgen om 17.00u. Hij staat wellicht "enkele weken" aan de kant volgens de Spaanse sportkranten AS en Marca.

   

  "Uit de testen die werden uitgevoerd na de training van vandaag blijkt dat Eden Hazard een spierblessure heeft opgelopen in het voorste deel van zijn rechterdij. Zijn herstel wordt op de voet gevolgd", lezen we op de website van Real Madrid.

   

  De blessure van de nieuwe nummer 7 van de Koninklijke komt op een heel slecht moment. Real speelde een wisselvallige voorbereiding en begint daardoor met twijfels aan het nieuwe voetbalseizoen, Hazard was met 100 miljoen euro de duurste aankoop van Zinédine Zidane in het tussenseizoen en er waren heel wat verwachtingen rond zijn optreden morgen.

   

  Ook Roberto Martinez moet misschien puzzelen, want het tijdframe dat de Spaanse kranten aangeven omvat ook de EK-kwalificatiematchen van de Rode Duivels in San Marino (6/9) en Schotland (9/9).