Nieuwe toptransfer in de maak? Steven Defour (31) is op weg naar Antwerp

  Steven Defour staat voor een terugkeer naar de Belgische competitie.

  Keert er opnieuw een grote naam terug naar de Belgische competitie? Antwerp voert verregaande gesprekken met Steven Defour, momenteel nog onder contract bij Burnley. De ex-Rode Duivel zou de voormalige Standard-connectie bij Antwerp op die manier nog wat kunnen versterken. 

  Steven Defour trok in 2016 naar de Premier League bij Burnley, maar Defour en de Engelse club lijken uitgekeken op elkaar. Defour sukkelde het voorbije seizoen van de ene blessure in de andere en ging in maart onder het mes voor een letsel aan zijn kuit.

   

  Defour ligt nog een jaar onder contract bij Burnley, maar zou nu andere oorden opzoeken. Antwerp snuffelt al een tijdje aan de middenvelder, die in mei vorig jaar zijn afscheid van de nationale ploeg aankondigde. The Great Old zou volgens onze informatie dicht bij een akkoord met Defour staan.

   

  Antwerp zou de 5e Belgische club uit de carrière van Defour worden. De 31-jarige middenvelder, die in de jeugd bij KV Mechelen speelde, debuteerde op het hoogste niveau bij Racing Genk, maakte daarna een bewogen overstap naar Standard en keerde na een ommetje bij Porto in 2014 terug naar België bij Anderlecht. 

   

  Bij Antwerp zou Defour herenigd worden met bekend volk uit zijn Standard-periode. Onder huidig Antwerp-coach Laszlo Bölöni werd Defour met Standard kampioen in 2009. Ook Sinan Bolat en Dieumerci Mbokani maakten deel uit van die kampioenenploeg. Met Luciano D'Onofrio zit er ook in de Antwerpse bestuurskamer bekend volk uit Luik.

  Massale terugkeer van Rode Duivels

  Als de transfer van Steven Defour naar Antwerp in kannen en kruiken geraakt dan wordt hij de 6e (voormalige) Rode Duivel die dit seizoen terugkeert naar België. Eerder gingen Vincent Kompany en Nacer Chadli (Anderlecht), Simon Mignolet (Club Brugge), Laurent Depoitre (AA Gent) en Anthony Limbombe (Standard) hem al voor.