• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dovizioso verrast WK-leider Marquez in laatste bocht in Oostenrijk

  Het lef van Dovizioso loonde in Oostenrijk.

  Andrea Dovizioso heeft met zijn Ducati de Grote Prijs van Oostenrijk gewonnen na een spannend duel met Marc Marquez. Hij ging in de laatste bocht op en over de Spaanse WK-leider. De wedstrijd in Oostenrijk ligt Dovizioso want hij won er al 4 keer op een rij.

  Marc Marquez begon vanaf polepositie in Oostenrijk, maar viel al heel snel terug naar plaats 5. Maar de Spaanse wereldkampioen gaf zich niet gewonnen en knokte zich weer een weg naar voren. Daar vocht hij vanaf ronde 8 een bits duel uit met Dovizioso.

   

  De twee speelden kat en muis, maar het was Dovizioso die in het slot nog de beste move in huis had. In de laatste bocht voor de finish nam hij de Spanjaard te grazen. Fabio Quartaro kwam pas enkele seconden later aan, voor Valentino Rossi.

   

  Voor de Italiaan is het zijn 2e zege in Oostenrijk, ook 2 jaar geleden mocht hij er een feestje bouwen. Marquez kon nog nooit winnen op het circuit, maar blijft wel stevig leider in de WK-tussenstand.

  De race op Twitter