• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mignolet: "88 is viervoud van 22 en dit is mijn 4e club: zo simpel is het"

  Simon Mignolet hield de nul in zijn debuut voor Club Brugge.

  Simon Mignolet hield de nul in zijn debuut voor Club Brugge.

  Simon Mignolet heeft de nul gehouden in zijn debuut voor Club Brugge en was dan ook tevreden over zijn eerste partij voor blauw-zwart. Na het duel tegen Kiev sprak hij ook even over het stormpje dat opstak na zijn keuze voor rugnummer 88. "Voor mij is dat geen topic", vertelde hij aan Sporza.

  "Ga er me niet druk in maken"

  Simon Mignolet speelt bij Club Brugge met het nummer 88 op zijn rug. In neonazikringen staat dat getal bekend als een verwijzing naar Hitler, legde Filip Joos maandagavond uit in Extra Time, maar dat laat de doelman koud.

   

  "Ik zou niet weten waarom ik dat moet veranderen. Iedereen die mij kent en weet hoe ik in het leven sta, weet dat dit voor mij geen topic is. Ik heb er zelfs nooit bij stilgestaan. Dit mag geen issue zijn", vindt de Rode Duivel.

   

  "We hebben gekeken welke rugnummers nog vrij waren. Initieel was het de bedoeling om 12 te nemen, maar uit respect voor de 12e man heb ik dat niet gedaan."

   

  "Ik heb altijd met rugnummer 22 gespeeld. 88 is het viervoud van 22 en dit is mijn 4e club. Dat is het idee. Zo simpel is het. Meer hoeft daar niet achter gezocht te worden en ik ga me er ook niet druk in maken."

  Simon Mignolet

  Simon Mignolet

  "Leuk om deel uit te maken van groep strijders"

  Hoe heeft Simon Mignolet zijn eerste wedstrijd in het shirt van Club Brugge beleefd? "Nerveus was ik niet, maar het is toch altijd een beetje vreemd om alles wat te leren kennen. In één training kun je niet alles oppikken, al heb ik wel genoeg ervaring om daarmee te kunnen omgaan", vertelt de doelman.

   

  "Ik moet mijn medespelers nog wat leren kennen en zij mij ook. Dat zal na verloop van tijd alleen maar beter gaan."

   

  "Op voorhand had ik al een goed beeld over de sterkte van de groep. Er zijn veel spelers met veel kwaliteiten. Maar tegen Kiev heb ik gemerkt dat het ook een bende strijders is op het veld. Als het moeilijk is, gaan ze ervoor. Het is leuk om daar deel van uit te maken."

   

  "We hebben een goeie ploeg waarmee we mooie dingen kunnen doen. We willen die twee voorrondes in de Champions League overleven en in de competitie meestrijden voor de titel. Ik denk dat we alles in huis hebben om dat waar te maken. Er staat een heel stug blok dat in staat moet zijn om successen te behalen."

  We willen die twee voorrondes in de Champions League overleven en in de competitie meestrijden voor de titel. Ik denk dat we alles in huis hebben om dat waar te maken.

  Simon Mignolet

  Mignolet krijgt meteen de megafoon in handen:

  VIDEO: Verslag Club Brugge - Dinamo Kiev in Het journaal