• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Keulen rondt de komst van Anderlecht-verdediger Bornauw af

  Sebastiaan Bornauw met het shirt van zijn nieuwe werkgever.

  Sebastiaan Bornauw met het shirt van zijn nieuwe werkgever.

  Sebastiaan Bornauw verlaat Anderlecht en heeft een contract voor 5 seizoenen ondertekend bij de Duitse eersteklasser FC Keulen. "Een club met een lange traditie en geweldige fans," zegt de Belgische belofte-international, die bij Keulen ploegmaat wordt van Birger Verstraete.

  De 20-jarige Sebastiaan Bornauw is een jeugdproduct van Anderlecht en brak afgelopen seizoen helemaal door bij paars-wit. In totaal speelde hij vorig seizoen 28 wedstrijden voor Anderlecht, waarin hij 1x scoorde en ook 2 assists uitdeelde.

   

  Ondanks de wens van Anderlecht om de kaart van de jeugd te trekken, bleek Bornauw dit seizoen niet meer in de plannen van paars-wit te passen. Afgelopen weekend keek de jonge verdediger toe vanuit de tribunes. Mogelijk zat zijn transfer naar Keulen daar wel al voor iets tussen. Volgens Duitse media zou Anderlecht zo'n 8 miljoen euro vangen.

   

  "De Bundesliga is een ongelooflijk sterke en populaire competitie. Bovendien is FC Keulen een club met een lange traditie en geweldige fans, die voor veel sfeer zorgen in het stadion. Ik kijk er al naar uit", vertelt Bornauw op de website van de club.