• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bondscoach Rik Verbrugghe: "Bjorg was heel hard met zijn vak bezig"

  Ook Rik Verbrugghe is aangeslagen door het overlijden van Bjorg Lambrecht.

  Ook Rik Verbrugghe is aangeslagen door het overlijden van Bjorg Lambrecht.

  Ook de Belgische delegatie op het EK wielrennen is aangeslagen door het overlijden van Bjorg Lambrecht. "Elke renner mag zelf beslissen of hij wel of niet wil starten op het EK", zegt Rik Verbrugghe.

  "Bjorg was heel graag gezien in het peloton"

  Bondscoach Rik Verbrugghe is momenteel in Alkmaar voor het EK wielrennen. "Toen we het triestige nieuws hoorden, was iedereen enorm onder de indruk en van slag", zegt de bondscoach.

   

  "Het nieuws kwam hard aan, we hebben even samen gezeten met de renners, een gesprek gevoerd en iedereen verwerkt dit nu op zijn manier."

   

  "Bjorg was iemand die graag gezien was in het peloton. Als coach heb ik met Bjorg weinig samengewerkt, maar ik ken hem wel heel goed. Hij trainde regelmatig in de Ardennen en vertoefde daar dan met zijn ouders."

   

  "Bjorg was heel hard met zijn vak bezig. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Ja, hij was een groot talent, maar op dit moment doet dat er eigenlijk niet toe: talent of niet, zijn dood is een groot verlies voor iedereen die hem lief had, niet alleen voor de wielerwereld."

  "Elke renner beslist zelf of hij wel of niet wil koersen op EK"

  Lambrechts Lotto-ploegmaten Thomas De Gendt en Lawrence Naesen zijn ook in Alkmaar aanwezig voor het EK wielrennen. "Voorlopig ga ik ervan uit dat ze morgen zullen starten in de gemengde ploegentijdrit", zegt Verbrugghe.

   

  "We zullen de beslissing van Lotto-Soudal respecteren en elke renner mag zelf een eigen keuze maken of hij wel of niet wil koersen. Dat geldt ook voor de renners die later op dit EK nog aan de slag gaan tijdens de wegrit."