Geen klacht van Waasland-Beveren: "Laten het sportieve belang primeren"

  Antwerp-speler Robbe Quirynen stond niet op het wedstrijdblad.

  Waasland-Beveren zal zelf geen klacht indienen omdat Antwerp zondag een speler liet opdraven die niet op het wedstrijdblad stond. "We laten het sportieve belang primeren", klinkt het. De Belgische voetbalbond kan wel nog optreden.

  In de wedstrijd tussen Antwerp en Waasland-Beveren viel Robbe Quirynen in de 78e minuut in bij de thuisploeg. Achteraf bleek de 17-jarige verdediger niet op het wedstrijdblad te staan, wat door scheidsrechter Alexandre Boucaut ook vermeld werd op het wedstrijdformulier.

   

  Antwerp hangt zo een forfaitnederlaag boven het hoofd, al zal dat niet door toedoen van Waasland-Beveren zijn. "We hebben telkens als club gecommuniceerd dat wij sportieve belangen laten primeren en voegen de daad bij het woord. Wij zijn niet de club die wil beter worden van juridische steekspellen tegen collega-clubs, in tegenstelling tot wat verschillende andere clubs gedaan hebben de voorbije maanden", klinkt het bij de club.

   

  "Net zoals bij iedere opmerking/fase die op het wedstrijdblad wordt genoteerd, moet de Koninklijke Belgische Voetbalbond daaraan gevolg geven. Indien zij het nodig acht om sancties op te leggen, nemen wij daar akte van."

   

  "Indien Antwerp gestraft wordt voor de blunder, is dat enkel en alleen een gevolg van het reglement van de KBVB. Het is dus dan ook hun verantwoordelijkheid om die evaluatie te maken. Als club gaan we echter keihard aan het werk om sportief sterker te worden. Op die manier willen we Antwerp op het veld drie punten kunnen afsnoepen in de terugronde van de Jupiler Pro League."