Glansrol voor Benzema in eerste zege oefencampagne Real Madrid

  Real Madrid heeft zijn eerste zege geboekt in de oefencampagne voor aanvang van het nieuwe seizoen. In de Audi Cup, een vriendschappelijk toernooi in München, won het de troostfinale van het Turkse Fenerbahçe. Het werd met 5-3 een heus doelpuntenfestijn.

  Real Madrid bedankte Karim Benzema. De Franse aanvaller scoorde een hattrick. Maar de verdediging van Real werkte niet bepaald mee. Fenerbahçe voetbalde tot 3-3 goed mee. Voor de Turken wist onder meer Nabil Dirar (o.a. ex-Club Brugge) een doelpunt te scoren. Uiteindelijk beslisten Nacho en Mariano de partij in het voordeel van Real Madrid.

   

  Voor Real Madrid was het de eerste (echte) oefenzege van het seizoen. De Koninklijke won op stage in de VS wel al eens met strafschoppen van Arsenal (3-2), nadat de stand na 90 minuten 2-2 was. Nadien volgden nog nederlagen tegen Bayern München en Atlético Madrid. In de halve finales van de Audi Cup werd er ook al met 1-0 verloren van Tottenham. Met de 3 goals van vandaag erbij slikte Real nu 16 goals in 5 oefenduels.

   

  Bij Real voetbalde Eden Hazard slechts de eerste helft mee. Hij speelde geen rol van betekenis.

   

  Later vanavond spelen Tottenham en Bayern München de finale van de Audi Cup.