"Dat Courtois zegt dat hij de nummer 1 is? Dat zullen we nog zien"

  Zinédine Zidane moedigt zijn ploeg aan tegen Tottenham.

  Thibaut Courtois (27) dreigt de start van de Spaanse competitie te missen met een enkelblessure. In een oefenmatch tegen Tottenham nam Keylor Navas (32) de honneurs waar. Coach Zinédine Zidane was tevreden over de doublure. Of wordt de Costa Ricaan straks de nummer 1 van de Franse coach?

  Thibaut Courtois won vorig seizoen na veel vijven en zessen de concurrentiestrijd met Keylor Navas.

   

  Onze nationale nummer 1 is na het kwakkeljaar bij Real Madrid vastberaden om dit seizoen de puntjes op de i te zetten en over de hiërarchie bij Real bestaat volgens Courtois geen twijfel meer. "Dit seizoen is het duidelijk wie de eerste doelman van Real Madrid is", vertelde Courtois een weekje geleden in een kranteninterview.

   

  Courtois kreeg gisteren wel een opdoffer te slikken, want de keeper ligt in de lappenmand en zal de start van La Liga misschien niet halen. Dat klinkt als muziek in de oren van Keylor Navas, die misschien weer kan opschuiven in de pikorde en vanavond al zijn optreden mocht maken in de (verloren) oefenmatch tegen Tottenham

   

  Na de match tegen de Spurs werd Zinédine Zidane geconfronteerd met zijn keeperskwestie én de uitspraak van Courtois. "Keylor heeft het vandaag erg goed gedaan", stak Zidane van wal. "Wat de uitspraak van Thibaut betreft, dat zullen we nog zien. Hier zijn geen spelers zeker van hun basisplaats. Iedereen moet voorbereid zijn."

  Courtois voor de oefenmatch: "Ik wil zo snel mogelijk terugkeren"