• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vukovic lang out met achillespeesblessure, Genk trekt kaart van jonge doelmannen

  Vukovic mist de Champions League.

  Danny Vukovic heeft zich vanmorgen ernstig geblesseerd op training met Racing Genk. De doelman van de landskampioen heeft een ernstige scheur in zijn linkerachillespees en werd meteen geopereerd. "Er wacht hem een lange inactiviteit", laat de club weten. Wat nu? "We spreken ons vertrouwen uit in de jonge doelmannen die we hebben."

  Een precieze termijn heeft Racing Genk niet geplakt op de inactiviteit van zijn Australische doelman, maar dat de blessure ernstig is, is wel duidelijk. "Vukovic wacht een lange inactiviteit voordat hij zich weer op het trainingsveld kan begeven", vertelt technisch directeur Dimitri De Condé.

   

  Vukovic liep de blessure deze voormiddag op tijdens een training. "De spelers waren binnen nog aan het opwarmen met sprongoefeningen. Het was heel ongelukkig. Hij had ook nog geen last aan zijn achillespees." Vukovic werd meteen naar het ziekenhuis gebracht en daar werd een ernstige scheur in zijn achillespees vastgesteld. De pees werd dadelijk geopereerd.

   

  Een streep door de rekening van Genk en Vukovic. De doelman zal zeker enkele maanden out zijn en mist zo een groot deel van de competitie en de Champions League-campagne.

  "Coucke en Vandevoordt krijgen kans om zich te bewijzen op hoogste niveau"

  Hem vervangen zal voor trainer Felice Mazzu niet eenvoudig zijn. Genk beschikt nog over Belgische beloftedoelman Nordin Jackers (21 jaar), Gaëtan Coucke (20 jaar) en Maarten Vandevoordt (17 jaar). Al zou die eerste mogen vertrekken. "We bekijken nu hoe we de puzzel moeten leggen", vertelt De Condé. 

   

  Een nieuwe doelman halen? "Neen, dat niet. We zijn hier al lang mee bezig en we hebben altijd gezegd dat als er iets met Vukovic zou gebeuren we ons vertrouwen zouden uitspreken in onze jonge doelmannen. Dat doen we nu ook. Coucke en Vandevoordt schuiven een plaatsje op in de hiërarchie."

   

  "Zij krijgen nu de kans om zich te bewijzen op het allerhoogste niveau. Geen ervaring? Coucke deed het vorig seizoen heel goed bij Lommel en kan nu zijn proces versnellen. Ook van de kwaliteiten van Vandevoordt zijn we overtuigd. Hij wordt heel hoog ingeschat. Ze zullen het niveau snel oppikken."

   

  "Genk is een club die kansen geeft aan de jeugd. We hebben in het verleden al eens een mooi verhaal gehad van een heel talentvolle jonge doelman. Die kwam ook door omstandigheden onder de lat en hij is er nooit meer verdwenen."

  Vorig seizoen was Coucke aan de slag bij Lommel.