KVO-directeur Orlans: "Zouden mentaliteit Lombaerts liever anders zien"

  "We moeten hem veel betalen, maar daar kan Nicolas niets aan doen."

  De patstelling tussen KV Oostende en Nicolas Lombaerts is compleet. De club neemt de persoon Lombaerts niets kwalijk, maar wil zo snel als mogelijk af van de speler Lombaerts.

  Maandag maakte KV Oostende bekend dat Nicolas Lombaerts naar de B-kern wordt verwezen. Het is al langer bekend dat het zware contract van Lombaerts - een erfenis uit de periode van Marc Coucke - een doorn in het oog van het huidige bestuur is. Nu krijgt Lombaerts ook sportief een duidelijk signaal.

   

  "Momenteel staan er 32 spelers onder contract bij KVO en we willen evolueren naar 24 spelers", vertelt algemeen directeur Patrick Orlans. "Om brede sportieve redenen hebben we Nicolas, die niets misdaan heeft, naar de B-kern verwezen. Wat brede sportieve redenen zijn? Sportief zijn, goed spelen en een positieve mindset hebben. Alles wat maakt dat je je plaats verdient in het eerste elftal en dat is momenteel niet zo."

   

  Voor een goede verstaander zijn de woorden van Orlans vrij duidelijk. De mentaliteit van Lombaerts is niet wat aan de kust verwacht wordt. "Iedereen leest dat tussen de lijnen. Ik moet daar dus affirmatief op antwoorden. Ik zou liever zijn mentaliteit anders zien."

   

  "Ik heb Nicolas gezegd hoe ik het anders zou doen als ik in zijn schoenen zou staan, maar hij doet de dingen altijd op zijn manier. En die is niet meer goed genoeg om bij de 24 spelers van de A-kern te behoren." 

   

  Op zijn 34e lijkt het lichaam van Lombaerts ook niet meer helemaal mee te willen. Ook daarover valt veel af te lezen tussen de lijnen bij Orlans. "Nicolas heeft een mooie en lastige carrière gehad. Hij zal veel druk op spieren en gewrichten hebben gehad. Vorig jaar speelde hij nog een deftig seizoen. Nu heeft de trainer beslist na de voorbereiding dat er drie spelers voor hem staan in de pikorde."

  "We zoeken al twee jaar naar een oplossing"

  De verwijzing van Nicolas Lombaerts naar de B-kern lijkt wel sterk op een drukkingsmiddel om hem naar de exit te duwen. Patrick Orlans ontkent met klem. "Of hij speelt in de A-kern, de B-kern of dat hij bij mij thuis het gras afrijdt, ik moet hem veel betalen. Nicolas kan er niets aan doen. Wij zullen hem correct blijven betalen."

   

  "Nicolas is in een vorig tijdperk door de grote poort binnengehaald. Drie trainers hebben gezegd dat ze hem niet konden gebruiken, daar kan het bestuur niet aan doen. We hebben een volwassen gesprek gehad met hem. Deze situatie is voor geen enkele partij plezant."

   

  "Voor ons is zijn verwijzing naar de B-kern geen drukkingsmiddel, want we zoeken al twee jaar naar een oplossing. We zouden vlot meewerken, maar er zijn weinig ploegen geïnteresseerd en wij begrijpen ook dat Nicolas niet naar om het even welke ploeg wil vertrekken."

   

  "Hij is slachtoffer van zijn status en de manier waarop hij hier gekomen is. Als je het hem vraagt, zal hij zich ook niet goed voelen bij dit alles."

   Of hij speelt in de A-kern, de B-kern of dat hij bij mij thuis het gras afrijdt, ik moet hem veel betalen.