• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Alaphilippe: "Alles gegeven, het was moeilijk om beter te doen"

  Alaphilippe ging ook in de laatste Alpenrit tot het uiterste.

  Julian Alaphilipe tuimelde in de laatste bergrit nog van het podium. Het drieluik in de Alpen was er uiteindelijk te veel aan voor de Franse chouchou. Maar met 2 ritzeges, 14 dagen in de gele trui en de 5e plaats in het klassement heeft Alaphilippe er een dijk van een Tour opzitten. "Het is veel beter geworden dan ik verwacht had".

  Alaphilippe begon nog als 2e aan de ingekorte rit naar Val Thorens, maar Bernal bedreigen zat er niet meer in. De Fransman finishte uiteindelijk als 26e op 3'17" van Vincenzo Nibali en zag zo Thomas, Kruijswijk en Buchmann over hem springen in het klassement.

  "Ik heb alles gegeven. Ik denk dat het moeilijk was om beter te doen. Ik wist dat ik op een bepaald moment ging kraken, maar ik heb het toch nog goed volgehouden. Ik ben heel trots op wat mijn ploegmaat Mas voor mij gedaan heeft. Het was zijn job en hij heeft het uitstekend gedaan."

   

  Spijt dat hij morgen niet op het podium staat in Parijs heeft Alaphilippe niet. "Bij mij is het altijd een beetje alles of niks. Ik stond 2e voor de start van de rit, maar voor mij was het gelijk of ik hier nu nog steeds als 2e of als 50e geëindigd was. Ik heb ervoor geknokt, ik wou achteraf geen spijt hebben."

   

  "Waarom zou ik gefrustreerd moeten zijn? Ik kan trots zijn op mijn Tour, het is veel beter geworden dan ik verwacht had. Als ik kijk wat ik de voorbije 3 weken verwezenlijkt heb: als iemand me dat voor de Tourstart verteld had, dan had ik het nooit geloofd."

  "Ik ben trots op wat m’n team en ik gepresteerd hebben. We waren niet naar hier gekomen met een ploeg om de Tour te winnen. We hebben uitzonderlijke momenten beleefd, daar moet je van genieten. Voor mij zal dit ook veel veranderen in mijn carrière. Het is mooi geweest."