Nederlands supertalent Xavi Simons (16) ruilt Barcelona voor PSG

  PSG heeft opnieuw een Nederlands toptalent naar de Franse hoofdstad gehaald: Xavi Simons. De 16-jarige centrale middenvelder tekent er zijn eerste profcontract. Simons werd algemeen beschouwd als één van de grootste talenten uit La Masia, de jeugdacademie van FC Barcelona.

  Voor velen binnen de voetbalwereld is Simons geen onbekende. De jonge Nederlander met de weelderige krullenbos stond al jaren bekend als één van de grootste Europese talenten. Simons was aanvoerder van de U16 van Barcelona en speelde ook voor de jeugdploegen van Oranje. 

   

  De Spaanse topclub wilde Simons dan ook aan zich binden vanaf hij 16 jaar zou worden, maar er lagen kapers op de kust. Simons, die vertegenwoordigd wordt door de beruchte spelersmakelaar Mino Raiola, was gegeerd door talloze Europese topclubs. Raiola eiste bij Barcelona dan ook uitzonderlijke voorwaarden voor het 16-jarige talent.

   

  Ondanks maandenlange onderhandelingen werd er geen akkoord gevonden met Barcelona. PSG aarzelde niet en heeft de middenvelder vastgelegd tot 2022. Eerder in deze zomermercato strikte de Parijse club ook al Mitchel Bakker, een 18-jarige linksback die voor Ajax uitkwam.

  Simons bedankte Barcelona in een bericht op Instagram: