• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Cofidis maakt Vuelta-ploeg zonder Belgen bekend tijdens Tour

  De Vuelta is van 24 augustus tot 15 september.

  Cofidis is een Franse procontinentale ploeg.

  De Vuelta begint maar over meer dan een maand, maar toch heeft Cofidis van de tweede rustdag in de Tour gebruikgemaakt om zijn selectie voor de Spaanse wielerronde mee te geven. Jesus Herrada wordt opnieuw als kopman uitgespeeld, Belgen gaan er niet mee.

  Herrada reed vorig jaar 2 dagen in de rode leiderstrui in de Vuelta voor de Franse procontinentale ploeg. De 28-jarige klimmer krijgt zijn oudere broer José mee, de Spaanse veteraan Luis Angel Maté, de Deen Jesper Hansen, de Colombiaan Darwin Atapuma en de Fransen Nicolas Edet, Damien Touzé en Mathias Le Turnier.

   

  Voor Nacer Bouhanni, die vorig jaar nog een rit won in Spanje, is er geen plaats. De flamboyante Franse sprinter ligt overhoop met het management en mocht dit jaar ook al niet naar de Giro en de Tour.

   

  De 4 Belgen in Franse loondienst - Dimitri Claeys, Bert Van Lerberghe, Kenneth Vanbilsen en Zico Waeytens - kregen ook geen selectie. Voor de Belgische link moet dan maar Thierry Marichal zorgen. De oud-renner is ploegleider.

   

  Teammanager Cédric Vasseur onthult de ambities voor de Vuelta: "We willen onze stempel drukken. Met klimmers en avonturiers gaan we voor ritzeges."