Pinot: "Met goede benen zal ik tijd blijven goedmaken"

  Ook voor Bernal ging Pinot uiteindelijk te snel.

  Gisteren triomfeerde hij nog op de Tourmalet en ook vandaag was het weer een hoogdag voor Thibaut Pinot. Ritwinst zat er dit keer niet in, maar hij deelde in de laatste Pyreneeënrit wel een flinke tik uit aan de klassementsrenners. "Ik voelde me goed, dus ik moest ervoor gaan."

  Pinot kan terugkijken op een bijzonder geslaagd weekend in het hooggebergte. Daags na z'n overwinning op de Tourmalet zorgde hij ook op Prat d'Albis voor vuurwerk. Enkel vroege vluchter Simon Yates bleef uit zijn greep. "Dit is zeer goed, het was mijn weer en daar heb ik van geprofiteerd. Het was ook een etappe die me ligt. Ik voelde me goed, dus ik moest er voor gaan."

   

  "Het laatste stuk was wat minder steil, ik moest daarvoor dus aanvallen. Ik heb niet te veel risico’s genomen. Ik wist dat kon meespringen als er een tegenaanval kwam."

   

  In het klassement springt Pinot over Buchmann en Bernal naar de 4e plaats. "Ik heb vandaag tijd teruggepakt op alle klassementsrenners, dat is het voornaamste. Nu moet ik op deze weg voortgaan en verder proberen op te schuiven in het klassement, de zwaarste ritten komen er nog aan. Als m’n benen goed zijn zal ik tijd blijven goedmaken."


  Pinot was ook tevreden over de steun van z'n ploegmaats bij Groupama-FDJ. "We hebben onze ploegtactiek uitstekend uitgevoerd. Gaudu heeft nog maar eens ontzettend hard gewerkt, net als Molard en Reichenbach. We hebben getoond dat we een aanvallende en solide ploeg zijn. Vandaag heeft dat z’n vruchten afgeworpen."