Antwerp ontmoet Viktoria Pilzen of Olympiakos in Europa

  Antwerp neemt het in de derde voorronde van de Europa League op tegen Viktoria Pilzen of Olympiakos. Als AA Gent Viitorul uitschakelt in de tweede voorronde, treft het Larnaca of Levski Sofia.

  Voor Antwerp wordt het zijn eerste Europese duel na 22 jaar afwezigheid. Bij de loting werd Antwerp gekoppeld aan Viktoria Pilzen of Olympiakos. Die twee clubs treffen elkaar eerst in de 2e voorronde van de Champions League. De verliezer van dat duel wordt dus de tegenstander van Antwerp in de Europea League-voorrondes.

   

  AA Gent moet in de 2e kwalificatieronde eerst nog voorbij het Roemeense Viitorul. Winnen de Buffalo's die confrontatie, dan wacht in de 3e voorronde de winnaar van het duel tussen AEK Larnaca uit Cyprus en Levski Sofia uit Bulgarije. Gent speelt komende donderdag zijn heenmatch tegen Viitorul.

   

  De heenwedstrijden in de 3e voorronde worden op 8 augustus gespeeld, de returns een week later. Als Antwerp en AA Gent de 3e voorronde overleven, stoten ze door naar de laatste voorronde (play-offs) van de Europa League. Daarvoor wordt geloot op 5 augustus. Bij verlies is het Europese avontuur afgelopen.

  Affiches derde voorronde Europa League
  Antwerp Viktoria Pilzen (Tsj)/Olympiakos (Gri)
  AEK Larnaca (Cyp)/Levski Sofia (Bul) KAA Gent/Viitorul Constanta (Roe)