"Kleine jongen" Amador stopt even op Tourmalet voor familiekiekje (VIDEO)

  " "

  Na zijn harde werk op de flanken van de Tourmalet, was er even tijd voor ontspanning.

  Andrey Amador zal zich de beklimming van de Tourmalet van gisteren nog lang heugen. In het 1e deel van de beruchte col werkte de Costa Ricaan van Movistar zich uit de naad voor kopmannen Landa, Quintana en Valverde. In deel 2 wachtte zijn familie hem op.

  Amador nam de elitegroep kilometerslang op sleeptouw van bij de voet tot ongeveer halfweg de klim buiten categorie. Toen zat zijn werk erop. Hij kon dus op zijn gemakje zijn familie groeten, die vanuit Costa Rica was afgezakt. De sympathieke Costa Ricaan nam de knuffels in ontvangst en ging gewillig op de foto.

   

  Mama Raisa Bikkazakova legde het gebeuren op de digitale plaat vast. "Wachten op mijn kleine jongen", gaf ze het filmpje als titel mee.