• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Koekelkoren en Van Walle stranden in 1/16e finales in Portugal

  " "

  Dries Koekelkoren en Tom van Walle (archief) vertrekken morgen al naar Japan.

  Beachvolleyballers Dries Koekelkoren en Tom Van Walle zijn gestrand in de 1/16e finales van het viersterren-WorldTour-toernooi in Espinho (Portugal).

  Koekelkoren en Van Walle overleefden de groepsfase na een verlies tegen de Brazilianen Alvaro/Filho (2-1) en een zege tegen de Nederlanders Penninga/Bouter (2-0).

   

  In de 1/16e finales zat het toernooi er dan op tegen een ander Braziliaans duo, Saymon Barbosa Santos en Gustavo Albrecht Carvalhaes: 21-17, 16-21, 15-9. Die haalden al podia op grote toernooien.

   

  Van Walle zat met gemengde gevoelens: "Natuurlijk is het niet slecht om een driesetter te spelen tegen deze sterke ploeg, maar spijtig genoeg hervallen we weer in hetzelfde patroon. De goede momenten zijn er, maar onvoldoende. We moeten die goede momenten over heel de wedstrijd houden. Dat gebeurt nu helaas niet."

   

  "In onze 2e set klopte het plaatje wel: de blok-verdediging zat goed, de side-out was in orde. Als dat niet lukt, zoals in de andere sets, komen we in de problemen. Daarom hebben we een dubbel gevoel. Tegen Nederland zetten we een stap voorwaarts, maar we konden niet doorstoten." Koekelkoren en Van Walle legden beslag op de 17e plaats in Espinho.

  Nu meteen naar Japan

  De twee Belgen werken een stevig programma af: "Vandaag reizen we huiswaarts om morgen het vliegtuig richting Japan te nemen. Dat is een druk programma, maar we zijn verplicht om aan elk toernooi deel te nemen en punten te sprokkelen", zegt Van Walle.

   

  "Enerzijds omdat we punten nodig hebben na mijn blessure, anderzijds omdat de voorbije resultaten niet top waren. Daarom hopen we dat we ook qua resultaat kunnen groeien."