Eind van tijdperk bij Nigeria: Obi Mikel stopt als international

  John Obi Mikel

  John Obi Mikel.

  John Obi Mikel zet een punt achter zijn loopbaan bij Nigeria. Dat heeft de 32-jarige middenvelder donderdag laten weten, daags nadat Nigeria de bronzen medaille veroverde op de Africa Cup in Egypte.

  "Het is op 32-jarige leeftijd het juiste moment om te stoppen bij de nationale ploeg", schrijft Obi Mikel op Instagram. "Zo komt er plaats vrij voor de jeugd die het op de Africa Cup met een derde stek geweldig gedaan heeft."

   

  Obi Mikel speelde tussen 2005 en 2019 89 keer voor Nigeria. Op het WK U20 in 2005 won hij de zilveren bal als op een na beste speler van het toernooi. Hij moest toen alleen ene Lionel Messi laten voorgaan. 

   

  Obi Mikel werd jarenlang gezien als een supertalent. Tussen 2006 en 2017 speelde hij voor Chelsea, maar hij kon nooit helemaal doorbreken in Londen. Na een passage bij Tianjin Teda in China speelde hij vorig jaar in Middlesbrough in de Championship.

   

  Volgend seizoen gaat hij aan de slag bij het Turkse Trabzonspor. In 2013 won hij met zijn landgenoten de Africa Cup.