• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ex-bondscoach Robert Waseige is opgenomen in het ziekenhuis

  Robert Waseige (archieffoto)

  Robert Waseige (archieffoto)

  Voormalig bondscoach Robert Waseige ligt sinds vorige week in het ziekenhuis in Luik met hart- en nierproblemen. Dat melden enkele Franstalige media.

  De gezondheidsproblemen van Robert Waseige zijn niet nieuw. In 2001 werd hij tijdens zijn periode als bondscoach al eens geopereerd aan zijn hart. Sindsdien moest hij regelmatig op controle in het ziekenhuis. Bij een van die onderzoeken bleken er complicaties te zijn, waarna beslist werd om de voormalige voetbaltrainer in het ziekenhuis te houden.

   

  Waseige was naast coach van de Rode Duivels ook coach van onder meer Standard en Club Luik. In 1990 loodste hij die laatste club naar winst in de beker. Hij werd 3 keer verkozen tot Trainer van het Jaar. Zijn laatste job als coach vervulde hij ruim 10 jaar geleden bij FC Brussels.