3 miljoen tickets beschikbaar, maar wel 20 miljoen aanvragen voor EK 2020

  Voor de finale in Wembley werden 1,9 miljoen tickets aangevraagd.

  De Europese voetbalbond UEFA heeft bijna twintig miljoen aanvragen gekregen voor wedstrijdtickets voor het EK 2020. Helaas voor de geïnteresseerden: er zijn slechts 3 miljoen tickets beschikbaar.

  Voetbalfans konden de afgelopen weken op de website van de UEFA kaartjes aanvragen voor een EK-match. Het werd een overrompeling: uit 213 landen werd uiteindelijk om 19,3 miljoen kaarten gevraagd. Ter vergelijking: voor het EK 2016 in Frankrijk kwamen 11 miljoen aanvragen binnen.

   

  Veel voetbalfans zullen ontgoocheld achterblijven, want er zijn slechts 3 miljoen tickets beschikbaar voor het EK, dat in steden in heel Europa wordt gespeeld. De kaarten worden via loting toegewezen.

   

  De finale op 12 juli 2020 in Londen is het meest populair. Daar werden 1,9 miljoen kaarten voor aangevraagd, 22 keer de capaciteit van stadion Wembley. Voor de openingswedstrijd op 12 juni in het Stadio Olimpico kwamen 540.000 aanmeldingen binnen. Dat is acht keer de capaciteit van het Romeinse stadion.