• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Algerije bekampt Senegal in finale Afrika Cup na late goal van Mahrez

  Mahrez bevrijdde Algerije in de finale seconden van de reguliere speeltijd.

  Senegal krijgt in de finale van de Afrika Cup Algerije als tegenstander. De Algerijnen stonden in de tweede halve finale tegenover Nigeria en haalden het na een vrijetrapdoelpunt van Riyad Mahrez in de allerlaatste seconden van de partij.

  Algerije trok na de eerste helft met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in dankzij een owngoal van William Troost-Ekong (ex-verdediger AA Gent). Pas in de 72e minuut kwam Nigeria weer op gelijke hoogte dankzij Odion Ighalo, die scoorde vanop de penaltystip. Iedereen maakte zich vervolgens op voor verlengingen, tot Mahrez dus met een gemeten vrije trap Algerije naar de zevende hemel schoot. 

   

  Bij Algerije speelden Adlene Guedioura (ex-Charleroi) en Ramy Bensebaini (ex-Lierse) de hele wedstrijd. Alexandre Oukidja (ex-Moeskroen) en Youcef Atal (ex-Kortrijk) zaten op de bank. Voor Nigeria stonden Wilfred Ndidi (ex-Genk) en Kenneth Omeruo (ex-Standard) aan de aftrap. Henry Onyekuru (ex-Anderlecht en -Eupen) viel in, Samuel Kalu, Moses Simon (beiden ex-Gent) en Victor Osimhen (Charleroi) bleven op de bank.

   

  Eerder verzekerde Senegal zich van een plaats in de finale door Tunesië na verlengingen te verslaan met 1-0. De Tunesiër Dylan Bronn (AA Gent) verschalkte zijn eigen doelman. In de finale van vrijdag gaat Senegal op zoek naar zijn eerste eindzege, Algerije won het landentoernooi al eens in 1990.