• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Engelse cultspits Crouch houdt het op 38-jarige leeftijd voor bekeken

  Burnley, de club van Steven Defour, zal de laatste ploeg zijn op het cv van Peter Crouch.

  Het Engelse voetbal is een cultfiguur kwijt. Peter Crouch heeft aangekondigd dat hij zijn profcarrière als voetballer beëindigt. "Ik heb alles aan het voetbal te danken, maar de tijd is gekomen om ermee te stoppen", zegt de boomlange spits op Twitter.

  Crouch kwam in zijn carrière voor tal van clubs in Engeland uit. Zo begon hij zijn loopbaan bij Tottenham, waar hij later in zijn carrière nog eens terug zou belanden. Andere noemenswaardige teams op zijn cv zijn Aston Villa, Liverpool, Southampton en Stoke City. Hij sluit zijn carrière af bij Burnley, het team van Rode Duivel Steven Defour.

   

  Op zijn palmares prijken drie prijzen. Met Liverpool won hij in 2006 zowel de FA Cup als de Community Shield en twee jaar eerder werd hij met Norwich City kampioen op het tweede Engelse niveau. Ook kreeg hij in 2007 een invallersrol voor Liverpool in de verloren Champions League-finale tegen Milan.

   

  Voor de Engelse nationale ploeg kwam hij tot 42 interlands en 22 doelpunten. Hij was erbij op de WK's van 2006 en 2010.

  "Geweldig avontuur is voorbij"

  Maar aan ieder liedje komt een einde. "Ik heb alles aan het voetbal te danken, maar ik heb beslist dat het tijd is om ermee te stoppen", zegt hij op Twitter. "Als je me op mijn 17 jaar had gezegd dat ik WK's zou spelen,  alsook een Champions League-finale, een FA Cup zou winnen en 100 goals in de Premier League zou maken, had ik je laten opsluiten. De dromen die ik ooit had, zijn werkelijkheid geworden."

   

  Crouch ging ook bij de Britse tabloid Daily Mail, waar hij columnist voor is, wat dieper in op zijn fin de carrière. "Ik had 23 jaar de tijd om me op dit moment voor te bereiden, maar nu het zover is, besef ik dat je nooit klaar bent voor zoiets. Het is tijd om mezelf oud-voetballer te noemen. Het geweldige avontuur is voorbij."

   

  Hij somde tot slot zijn persoonlijke top 5 op aan mooiste goals in zijn carrière. Op 1 zette hij zijn volleydoelpunt voor Stoke City tegen Manchester City in 2012. Wanneer hij een doelpunt maakte, stond hij erom gekend dat te vieren met enkele robotmoves.

  De afscheidnemende tweets van Crouch