• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Zuid-Koreaan die Swings van olympisch goud hield, is geschorst voor mishandeling

  In 2018 haalde Lee olympisch goud op de massastart voor Bart Swings.

  Lee Seung-hoon is een jaar geschorst door de Zuid-Koreaanse schaatsbond. Hij zou twee jongere teamgenoten hebben mishandeld. Vorig jaar hield Lee Bart Swings nog van olympisch goud op de massastart.

  De Zuid-Koreaanse schaatsbond achtte de beschuldigingen dat Lee twee jongere teamgenoten mishandeld zou hebben bewezen. De schaatser zou zijn landgenoten meerdere keren geslagen hebben in het teamhotel en op restaurant tijdens internationale competities in 2011, 2013 en 2016.

   

  Zelf heeft de olympisch kampioen de feiten ontkend. Hij kan nog in beroep gaan bij het Koreaans olympisch comité. Lee is een held in Zuid-Korea dankzij zijn olympische titels. In 2010 won hij de 10.000 meter na een fout van Sven Kramer en vorig jaar hield hij Bart Swings van het goud op de massastart in eigen land. 

   

  Op zijn palmares prijken ook drie zilveren medailles: 5.000 meter in 2010 en ploegenachtervolging in 2014 en 2018. In eigen land is de Zuid-Koreaan een echte vedette.