• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kniepees blijft Dumoulin parten spelen: "Kan slechts rustig peddelen"

  Tom Dumoulin had gehoopt deze weken te kunnen schitteren in de Tour de France, maar nu moet hij vanuit zijn zetel toekijken hoe de rittenkoers door Frankrijk zich ontvouwt. Letterlijk vanuit zijn zetel, want Dumoulin kan nog altijd niet voluit trainen.

  Tom Dumoulin had dit seizoen zijn zinnen gezet op de Giro én de Tour, maar door een valpartij vroeg in de Giro zag hij beide doelen in duigen vallen. Sunweb laat weten dat het herstel van de Nederlander traag verloopt.

   

  "Op dit moment is zijn kniepees de remmende factor", zegt teamarts Anko Boelens. "De voorbije 3 weken hebben we de focus moeten verleggen van Tourvoorbereiding naar volledig herstel. Dat laatste blijft ook de komende tijd onze prioriteit."

   

  Sunweb laat ook nog weten dat Dumoulin op dit moment enkel wat rustig kan peddelen en dus nog geen intensieve trainingen kan afwerken. "Pas wanneer hij weer voluit kan gaan, kunnen we nieuwe doelen stellen."