• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wannes Van Laer eindigt 34e op WK zeilen, William De Smet is 60e

  " "

  België is nog niet zeker van een olympisch ticket in Laser Standard-klasse."

  Wannes Van Laer is in Japan op de 34e plaats geëindigd op het WK Laser Standard, een olympische zeilklasse. William De Smet is gestrand op de 60e plaats. De wereldtitel in Sakaiminato was voor de Australiër Tom Burton. 

  In de slotregatta's werd Van Laer 31e en 26e, waardoor de Brusselaar nog 2 plaatsen in het klassement klom. Met 196 punten finishte hij als 34e. De Smet haalde op het einde nog een 20e en 11e stek, waardoor hij nog 6 posities won en als 60e eindigde. 

   

  De Australiër Tom Burton werd wereldkampioen. Met een totaal van 59 punten bleef hij zijn landgenoot Matthew Wearn (63 punten)  en de Nieuw-Zeelander George Gautrey (69 punten) voor. Burton volgt de Cyprioot Pavlos Kontides op, die tevreden moest zijn met een 18e stek.

  België nog niet zeker van Olympische Spelen

   5 landen verzekerden zich op het WK van een ticket voor de Spelen in Tokio: Zweden, Argentinië, Rusland, Hongarije en Guatemala. Reeds 14 landen waren zeker van olympische deelname in 2020, België hoort daar niet bij. Tijdens de Europese kwalificaties volgend jaar van 13 tot 19 april in Genua volgt een nieuwe kans. 

   

  Bij de vrouwen verdedigt Emma Plasschaert op dezelfde locatie haar wereldtitel in de Laser Radial-klasse van 17 tot 24 juli.