• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  T2 Zola betreurt snelle vertrek T1 Sarri bij Chelsea: "Het beste komt vanaf het 2e jaar"

  De twee werkten 1 seizoen samen: 2018-2019.

  Gianfranco Zola (l) was de assistent van Maurizio Sarri (r) bij Chelsea.

  Voormalig Chelsea-spits Gianfranco Zola, het voorbije seizoen assistent van Maurizio Sarri bij de club uit Londen, gelooft dat Chelsea te snel afscheid heeft genomen van zijn landgenoot. 

  Sarri keerde al na 1 jaar terug naar zijn thuisland, naar Juventus. Chelsea koos vorige week voor ex-speler Frank Lampard. "Ik denk dat de vruchten van Sarri's werk niet in het eerste jaar, maar vanaf het tweede jaar geplukt worden", vertelde Zola in een gesprek met de Britse radiozender Talksport.

   

  Sarri loodste Chelsea in het laatste jaar van Eden Hazard bij de club na een seizoen met toch de nodige tegenwind naar de derde plaats in Engeland en naar de triomf in de Europa League.

   

  "De spelers hebben wat tijd nodig om zich zijn  manier van werken eigen te maken. Hij is ook heel veeleisend voor zijn spelers. Maar als ze eraan gewend zijn, worden ze beter en beter en begint zijn werk te lonen."

   

  "Het is jammer dat het gestopt is, omdat ik denk dat het zowel voor de club als voor Sarri goed was geweest als hij was gebleven."

   

  Zola, die rond de eeuwwisseling 7 jaar bij Chelsea voetbalde, is ondertussen ook weg bij de club. Lampard bracht immers Jody Morris en Chris Jones mee voor zijn staf. "Dat is natuurlijk wat pijnlijk, omdat je ergens was waar je graag was. Maar we moeten professioneel zijn. Chelsea maakte andere keuzes en die respecteer ik."

   

  Zola kijkt ondertussen uit naar een andere trainersjob in Engeland. "Ik ben Chelsea en Sarri dankbaar voor een ongelooflijke leerervaring", besloot de ex-coach van West Ham, Watford, Cagliari, Al-Arabi en Birmingham City.