• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Hilaire stak er 2 korte strootjes in: we moesten wel met z'n tweeën mee zijn"

  Backaert, Schär en Offredo.

  Frederik Backaert (29) heeft zijn eerste monstervlucht in de Ronde van Frankrijk achter de rug. De Wanty-renner kreeg het gezelschap van ploegmakker Yoann Offredo - dat was geen toeval - en Michael Schär (CCC). "Ik vond het wel een beetje belachelijk dat we maar 3 minuten kregen", mopperde Backaert.

  Twee jaar geleden kocht Frederik Backaert bij zijn debuut in de Tour meermaals een ticketje voor de vlucht van de dag en ook vandaag was het prijs. Backaert schoof bij kilometerpaal nul mee met ploegmaat Yoann Offredo en CCC-renner Michael Schär. Waarom was Wanty-Gobert eigenlijk met z'n tweeën vertegenwoordigd?

   

  "We hebben hier het systeem van strootjes trekken. Wie het kortste trekt, moet mee. En Hilaire (Van der Schueren, red) had er 2 korte ingestoken. Dus moesten we met z'n tweeën mee zijn", doet Frederik Backaert het verhaal. "Neen, het is geen grap. Het is echt waar."

   

  Hoe moedig de poging ook was, het was vanaf de eerste kilometer redelijk zinloos. "Ik vond het wel een beetje onnozel dat we maar 3 minuten van het peloton kregen. Dat is toch een beetje belachelijk voor zo'n lange rit."

   

  "Als je wat koers aan de mensen wil geven, dan maakt 3 of 10 minuten toch geen verschil? Ik weet wel dat dit de Tour anno 2019 is, maar 3 minuten voor 3 renners is belachelijk."