De Plus passeert vandaag zijn huis: "Er zal een traantje vloeien"

  Voor de Belgische renners is een Tourstart in België uiteraard speciaal, maar voor Laurens De Plus wordt het nog een stukje specialer. Hij rijdt vandaag immers letterlijk langs zijn voordeur. "Het droomscenario is dat hij alleen voorop mag rijden."

  “Régional de l’étape”: een renner die tijdens een Touretappe door zijn eigen streek fietst.

   

  Zelden was een begrip meer van toepassing dan op Laurens De Plus vandaag. Hij rijdt immers - letterlijk - langs zijn voordeur. Zijn familie en vrienden kijken ernaar uit om hem straks te zien passeren in Ninove.

   

  “Diep vanbinnen hoop ik dat hij wat ruimte krijgt van het peloton om ons te groeten. Het droomscenario is dat hij even alleen voorop zal mogen rijden zodat we hem goed kunnen aanmoedigen”, zegt zijn mama Vera.

  "Dit hadden we in onze stoutste dromen niet verwacht"

  Slapeloze nachten zijn het al geweest voor Vera en Geert, de ouders van De Plus. Maar dan op een goeie manier.  Mama Vera: “Voor het eerst mag hij deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. En dan passeert hij in de eerste rit nog eens langs zijn huis. Dit is toch wel uniek. Het is een emotioneel moment voor ons. Voor de supporters en de familie is dit misschien wel leuk, maar bij ons zal er misschien wel een traantje vloeien.”

   

  Papa Geert: ”Hij is ook nog maar 23 jaar. We hadden nooit gedacht dat hij dit niveau zou halen. En dan meteen de Ronde van Frankrijk. Dat hadden we in onze stoutste dromen niet verwacht. We weten ondertussen wat het is om onze zoon te zien koersen maar dit is toch wel iets anders dan de Giro. Toen de bus van Jumbo-Visma hem kwam halen en we hem moesten “afgeven”, was dat toch wel speciaal voor ons en zijn vriendin.”

  Toen we hem moesten "afgeven" aan de bus van Jumbo-Visma, was dat toch speciaal voor ons en zijn vriendin

  Geert De Plus

  "Misschien kan zijn ploeg een treintje opzetten voor hem?"

  Voor wie er aan mocht twijfelen, De Plus zal luid aangemoedigd worden aan de winkel van zijn ouders. De toeters en bellen liggen klaar. De zaak is versierd met gele accenten en er komt ook een grote foto en een groot spandoek.

   

  “We krijgen op Facebook veel meldingen dus we denken dat er toch wel wat volk zal afzakken om hem hier aan te moedigen. Maar het is ook niet de bedoeling dat we gratis drank geven aan alle mensen. De mensen die we zelf uitgenodigd hebben, krijgen een bandje en krijgen wel een glas en een hapje. Maar het grote publiek mag hun eigen eten en drinken meebrengen”, verduidelijkt Vera al lachend.

   

  Allemaal mooie plannen, maar even verderop ligt De Muur. De kans is groot dat er op dat moment veel nervositeit in het peloton is en dat De Plus weinig of geen tijd krijgt om mee te genieten van het feestgedruis. “Misschien kan zijn ploeg dan een treintje opzetten en kunnen we hem op die manier goed bewonderen? Hoe dan ook, dit wordt uniek. Het wordt afwachten. Het gezond verstand zal wel spreken."

   

  "Laurens zal er aan de ene kant wel mee bezig zijn maar aan de andere kant is hij ook wel op en top professioneel. Hij zal misschien ook wel denken: het is de Tour, we moeten rijden. Enkel de prestatie telt.”