Marokko faalt vanaf de stip, 10 Benin-spelers lachen in hun vuistje

  De Benin-spelers vieren de kwalificatie voor de kwartfinales.

  De Benin-spelers vieren de kwalificatie voor de kwartfinales.

  Op de Afrika Cup is Marokko verrassend gestrand in de 1/8e finales. Het dubbeltje viel aan de kant van Benin na een spannende wedstrijd, die beslist werd in een strafschoppenserie. Benin is zo de eerste kwartfinalist.

  Marokko-Benin had toch een licht David vs. Goliath-gehalte. Marokko begon als grote favoriet aan de wedstrijd na een 9 op 9 in de groepsfase, terwijl Benin de 1e ronde maar met de hakken over de sloot overleefde na 3 gelijke spelen.

   

  Ook op het veld kroop Benin gretig in de rol van underdog. De Beniners trokken een muur op voor het eigen doel en dachten niet aan aanvallen. Toch kwam Benin na de rust op voorsprong, nota bene met zijn eerste schot tussen de palen. Adilehou prikte raak na een hoekschop.

   

  Marokko moest komen en maakte een kwartier voor tijd gelijk, toen Boufal een assist van Boussoufa verzilverde. In de extra tijd had Ziyech een unieke kans om zijn land naar de kwartfinales te trappen, maar de Ajax-speler mikte vanaf 11 meter op de paal.

   

  Verlengingen dus, en daarin kwam Benin met een mannetje minder te staan na de tweede gele kaart van Adenon. Marokko kon niet profiteren van zijn numerieke overwicht en strafschoppen moesten voor de beslissing zorgen. Benin toonde zich feilloos vanaf de stip, terwijl voor Marokko enkel Idrissi kon scoren.

  Ontgoocheling bij Marokko.

  Ontgoocheling bij Marokko.