• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Voor het eerst sinds 2006 geen Cavendish in de Tour: "Ben er het hart van in"

  Mark Cavendish stond sinds 2007 telkens aan de start van de Tour.

  Dimension Data heeft zijn ploeg bekendgemaakt voor de aankomende Ronde van Frankrijk. Opvallend is dat Mark Cavendish, winnaar van 30 Touretappes in het verleden, geen selectie heeft gekregen. Ook Julien Vermote ontbreekt in het achttal. 

  De selectie is een mix van renners die kunnen sprinten, aanvallers en Roman Kreuziger die klassementsambities zal hebben. Naast de Tsjechische frontman zijn Edvald Boasson Hagen, Giacomo Nizzolo en Michael Valgren de andere speerpunten. De ploeg wordt vervolledigd met Stephen Cummings, Reinardt Janse van Rensburg, Ben King en Lars Bak.

   

  Geen Cavendish dus, die sinds 2007 ononderbroken aan de start van La Grande Boucle verscheen. De Brit blijft dus voorlopig op 30 ritzeges in de Tour steken, vier minder dan recordman Eddy Merckx. 

   

  Ook voor Julien Vermote is er geen plaats in de Tour van dit jaar. De enige Belg in dienst van Dimension Data werd evenmin opgeroepen. 

  "Heb al mijn hele carrière naar deze periode gepiekt"

  "Ik ben er het hart van in", zegt Mark Cavendish. "Zoals ik al mijn hele carrière heb gedaan, had ik helemaal naar deze periode gepiekt. Ik ben er dan ook bijna altijd in geslaagd mijn doelen te behalen, vooral dan in de Tour."

   

  "Na een lange en moeilijke strijd met het Epstein Barr-virus (klierkoorts) had ik een specifiek trainingsprogramma gevolgd om te kunnen pieken in juli. Ik had het gevoel dat ik daarin geslaagd was", klinkt het beteuterd.