• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Het ontbreekt de beste speler ter wereld aan een prijs met zijn land"

  Lionel Messi kon op deze Copa America nog maar 1 keer scoren.

  Vannacht om half drie onze tijd kruisen aartsrivalen Brazilië en Argentinië de degens in de halve finale van de Copa America. De vraag die velen zich stellen: kan Lionel Messi eindelijk eens een prijs pakken met zijn Argentinië? 

  Het wordt wel vaker gezegd dat Messi nog nooit hetzelfde niveau heeft gehaald bij Argentinië als wat hij produceert bij zijn club FC Barcelona. Bondscoach Lionel Scaloni heeft daar een verklaring voor. "Bij ons heeft hij een andere rol. Hij offert zijn gekende speelstijl op voor het geheel."

   

  Die andere rol wordt door Scaloni benoemd als "werkpaard". "Iedereen verwacht dat Messi iedere match 3 goals maakt en telkens 5 man wegdribbelt. Wij vragen bij Argentinië iets anders van hem. Ook in die rol als harde werker kan hij evenveel bijdragen."

   

  De voorbije twee edities van de Copa America bereikte Argentinië de finale. Telkens bleek Chili in die eindspurt te sterk. "Het ontbreekt de beste speler in de geschiedenis van het voetbal aan een prijs met zijn land", zegt Scaloni. "Maar de spelers zijn erop gebrand het toernooi te winnen voor hem."

  Alisson: "Het collectieve primeert"

  Wil Argentinië voor een derde keer op een rij de finale bereiken, dan moet het vannacht gebeuren tegen de grote rivaal Brazilië. "Iedereen kijkt naar Messi, maar we mogen de rest van de ploeg bij Argentinië niet uit het oog verliezen", waarschuwt doelman Alisson. 

   

  Hij benadrukt dat het collectief kan helpen om het team over de finish te trekken. "Dat heb ik de voorbije twee jaar geleerd in de Champions League, waar ik telkens Messi uitschakelde. Zowel twee seizoenen geleden met Roma als vorig jaar met Liverpool, het collectieve trok uiteindelijk aan het langste eind."

  Wil Lionel Messi straks in de finale van de Copa America staan, dan moet hij voorbij deze Alisson zien te geraken.