Casillas duikt op bij start van Porto-seizoen, maar traint nog niet mee

  " "

  Iker Casillas (l) biedt zich met de glimlach aan op de eerste dag van de voorbereiding.

  Twee maanden nadat hij de voetbalwereld opgeschrikt had met een hartaanval, maakte Iker Casillas zijn rentree bij zijn club Porto. De Spaanse doelman bood zich op de eerste dag van de voorbereiding aan op het trainingscomplex, maar trainen zelf komt nog te vroeg.

  Opvallende aanwezige in Porto bij de start van de seizoensvoorbereiding: Iker Casillas was weer van de partij. Twee maanden geleden werd de 38-jarige doelman het slachtoffer van een hartaanval, kort nadien werd hij geopereerd. 

   

  Casillas tweette met de glimlach: "Weer aan het werk. Eerste dag." Maar voorlopig komt er van trainen zelf nog niets in huis. Zijn makelaar liet noteren dat dat nog 1 tot 3 maanden kan duren. 

   

  De toekomst van de Spaanse wereldkampioen van 2010 oogt nog onzeker. In maart verlengde Casillas zijn contract tot maart 2020. De voorzitter van Porto, Jorge Pinto da Costa, wil Casillas zelfs tot zijn 40e verbinden aan de club. De doelman speelde heel zijn loopbaan bij Real Madrid, tot hij in 2015 naar Porto vertrok.