Brian Lynch is op EK: "Jada droomt ervan ooit voor Cats te spelen"

  " "

  Brian Lynch bereidt momenteel als coach van de Belgische U18 het EK voor in Servië.

  Een aandachtig toeschouwer van de Cats gisteren was Brian Lynch, die als bondscoach van de Belgische U18 in Servië met zijn jongens het EK van eind juli voorbereidt. "Jammer genoeg verloren ze van Wit-Rusland, maar ik ben er zeker van dat ze zullen reageren in hun laatste groepsmatch."

  Lynch is in zijn dagdagelijks bestaan hoofdcoach van eersteklasser Limburg. Wat vond hij van de match tegen Wit-Rusland? "Wit-Rusland speelde heel goed en won verdiend. Het is jammer voor België, dat in vorige wedstrijden toch beter uit de verf kwam."

   

  "Maar België heeft geweldige speelsters en een geweldige coach. Ze gaan hier zeker een antwoord op vinden."

   

  Lynch is ervan overtuigd dat zijn jeugdinternationals iets van de Belgische vrouwen kunnen leren. "Ze zijn heel goed georganiseerd, hebben heel wat skills en hun shooting is ook buitengewoon. Het is fijn om een geweldige speelster als Meesseman live aan het werk te zien. Mijn jongens konden ook zien hoe de Cats een eenheid vormen. Er zit een geweldige chemie in het team. Iedereen trekt aan hetzelfde zeel. Dat is nodig als je successen wil boeken."

  " "

  Jada speelt basketbal: "Ik weet niet wat de fans van Kim daarvan vinden."

  "Jada droomt ervan ooit voor de Cats te spelen"

  Dochterlief Jada (11) - Brian Lynch is getrouwd met Kim Clijsters - zal de nederlaag thuis niet tof hebben gevonden. "Ik weet niet wat de fans van Kim daarvan vinden, maar ze speelt basketbal en droomt ervan om ooit voor de Cats te spelen", vertelt Lynch.


  Volgens Kim kan Jada goed uit de voeten met een basketbal, probeert Kris Meertens bij Lynch, maar de vader wuift het compliment weg: "Ze heeft nog een lange weg af te leggen. Maar ze heeft tijd en ze werkt hard. Daar houd ik van. Als ze hard blijft werken, weet je nooit dat het kan gebeuren. Ik hoop alvast dat ze beter wordt dan ik", lachte de papa.

  Het interview met Brian Lynch: