Jesus verlost Brazilië in kwartfinales Copa America

  Gabriel Jesus en Alisson Becker

  Matchwinnaar Gabriel Jesus springt op doelman Alisson Becker.

  Op het Zuid-Amerikaanse landenkampioenschap heeft Brazilië niet zonder moeite de halve finales bereikt. Tegen 10 Paraguayanen had het gastland strafschoppen nodig. Daarin ontpopten City-aanvaller Gabriel Jesus en Liverpool-goalie Becker zich tot helden van de natie.

  VIDEO: Verslag van de wedstrijd

  Brazilië - Paraguay 0-0 (4-3)

  Brazilië en Paraguay kwamen niet aan scoren toe in de eerste kwartfinale van het toernooi. Firmino en Coutinho botsten op de Paraguayaanse doelman Gatito Fernandez. Zijn collega Alisson Becker had een prachtige parade klaar toen Derlis Gonzalez hem wilde verschalken.

   

  Net voor het uur moest Balbuebna al gaan douchen nadat hij Firmino foutief had afgestopt. Tegen 10 tegenstanders duwde Brazilië flink door, maar ook Gabriel Jesus, Alex Sandro en Willian (op de paal) konden het verschil niet maken.

   

  In de penaltyreeks ontpopten Jesus en Becker zich tot helden van de natie. Becker stopte een strafschop, Jesus maakte de misser van Firmino goed en zette de beslissende 4-3 op het bord.

   

  De aanvaller van City was door het dolle heen. Ook omdat hij tegen Peru nog een penalty gemist had. "Toen keek ik niet naar de keeper, nu wachtte ik zijn beweging wel af", klonk zijn uitleg.

   

  In de halve finales wacht voor Brazilië de kraker met aartsrivaal Argentinië of een wedstrijd tegen Venezuela. Zij werken vanavond hun kwartfinale af in het mythische Maracana-stadion.

  Strafschoppenreeks (4-3)

  1. Paraguay: Gomez mist (0-0)
  2. Brazilië: William scoort (1-0)
  3. Paraguay:  Almiron scoort (1-1)
  4. Brazilië: Marquinhos scoort (2-1)
  5. Paraguay: Valdez scoort (2-2)
  6. Brazilië: Coutinho scoort (3-2)
  7. Paraguay: Rojas scoort (3-3)
  8. Brazilië: Firmino mist (3-3)
  9. Paraguay: Gonzalez mist (3-3)
  10. Brazilië: Gabriel Jesus scoort (4-3)

  Brazilië heeft reden tot feesten, maar de supporters zorgen wel voor een smet op het blazoen. In de groepswedstrijd tegen Bolivia (3-0) staken ze vuurwerk af en scandeerden ze homofobe slogans. Als straf moet de Braziliaanse voetbalbond nu een boete van 15.000 dollar (13.200 euro) ophoesten.