• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Campenaerts kraakt op het BK: "Ik voel dat ik rust nodig heb"

  Campenaerts stelde teleur in Middelkerke.

  Het BK tijdrijden was de koers te veel voor titelverdediger Victor Campenaerts. De Europese kampioen werd 4e op 1'04". "Het is niet leuk om afscheid te nemen van deze nationale trui, maar je moet er mee leven", reageert de Lotto-renner.

  Victor Campenaerts wist al snel dat het niet snor zat. De Europese kampioen kon nooit meestrijden voor de driekleur en eindigde uiteindelijk ook niet in de medailles.

   

  "Ik ben geklopt door drie renners met een groeiend vormpeil", reageert Campenaerts. "Van Aert en Lampaert werken toe naar de Tour en Evenepoel was al geweldig in de Ronde van België."

   

  "Voor mij is het al enkele maanden geleden dat ik nog een trainingsblok heb gehad. De voorbije maanden stonden volledig in het teken van koersen. Ik voel dat ik zonder energie zit en ik voel dat ik rust nodig heb."

   

  "Het is niet fijn om afscheid te nemen van de driekleur, maar je moet er mee leven. Ik ben geklopt door steengoeie tijdrijders. Ik zal na het BK van zondag de batterijen opladen en zal na een stage in Livigno toewerken naar het volgende gedeelte van het seizoen."