Ga naar de inhoud

Pinot krijgt 7 helpers ter beschikking in zijn gooi naar het Tour-podium

 wo 26 juni 2019 17:46

Groupama-FDJ heeft zijn selectie vrijgegeven voor de Tour de France. De Franse ploeg staat volledig in dienst van Thibaut Pinot. Arnaud Démare moet de Tour zoals gepland vanaf de zetel bekijken.

Thibaut Pinot kent een bewogen huwelijk met de Tour. Bij zijn debuut in 2012 won de toen 22-jarige Pinot meteen een etappe. Twee jaar later stond Pinot als 3e op het eindpodium, na Nibali en Peraud.

 

In 2016 en 2017 staakte Pinot telkens de strijd. Vorig jaar stond Pinot zelfs niet aan de start van de Tour, nadat hij uitgeput de Giro verlaten had. Dit jaar staat heel Groupama-FDJ in het teken van de lange Pinot, waardoor Arnaud Démare niet voorzien was in de Tour-ploeg.

 

Met groeibriljant David Gaudu krijgt Pinot de nieuwe Franse rondehoop aan zijn zijde. Ook Sebastian Reichenbach en Rudy Molard moeten in het gebergte van goudwaarde zijn voor hun kopman.

 

De selectie wordt vervolledigd door tempobeul Stefan Küng, Anthony Roux en ervaringsdeskundigen William Bonnet en Matthieu Ladagnous.

De bekendmaking van de Tour-selectie

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.